17 Şubat 2008 Pazar

Blog yada sitenizin hit'ini nasıl arttırabilirsiniz? (Ziyaretçi arttırma) Pagerank yükseltme, arttırmanın yolları

Aşağıda okuyacağınız yazıdaki herşey blog yazarlığına ilk başladığım zamandan bu yana öğrendiklerimden bazıları. Bu yazıyı henüz bir blog'u bulunmayan ama bir blog alanı oluşturmak isteyen arkadaşlarım için tavsiye olarak yazıyorum. Lüfen yazıyı iyi anlamaya ve uygulamaya çalışın faydasını göreceksiniz. Öncelikle bir blog yazarı değilseniz, ve ücretsiz bir blog alanı almak istiyorsanız size Blogger'ı (Blogspot) tavsiye ederim. Bunun nedeni Google ile entegreli olması, kolay kullanımı olmasıdır. Peki Blogger’da nasıl blog açabilirim. Resmi Blogger çalışanı bir vatandaş bunun için bir video hazırlamış. Hazırlayan vatandaş'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Video'ya göz atmak için lütfen tıklayınız... Artık bir blog sahibi olduğumuza göre artık blog'unuza fayda sağlayacağını düşündüğüm konulara geçebiliriz.

Hit & Pagerank hakkında tavsiye, öneriler...
Öncelikle
blog'unuzun hit'ini (ziyaretçi sayınız) yüksek tutmamız gerek. Bunun içinde blog'unuzda yazılarınızı bol tutmanız lazım. Ne kadar çok yazı yazarsanız blog'unuz için o kadar iyi olur. Çok önemli bir noktayıda gözden kaçırmayalım. Yazı yazarken alıntı yapmayın. Bu büyük bir hatadır. Ben bu hatayı çok yaptım ve pişman oldum hiçbir faydası yok, aksine zararı var. Yazacağınız konu hakkında özgün, kendi fikirlerinizi katarak yazı yazarsanız bu sizin için büyük bir artıdır. Eğer alıntı yazı koyarsanız, bu ziyaretçinin pek ilgisini çekmez. İnternet ortamında alıntı yapan çoktur. Genelde de yeni başlamış blog kullanıcıları düşer bu hataya. Bir düşünün aynı yazıyı 50 kişi yayınlasa blog'unda, hiç mantıklı mı? Tabi ki hayır! Kendi özgün düşünceleriniz olsa blog'unuzda daha hoş olmaz mı? Tabi ki evet! O halde bırakın 100 yazı yerine 10 yazı olsun blog'unuzda ama sizin 10 yazınız olsun. Ve unutmayın her zaman yazı ekleyemiyorsanız bile mutlaka haftada 1 yazı yazmaya çalışın. Böyle devam ederseniz 1 seneye kalmadan güzel bir ziyaretçi kitlesini yakalarsınız. Eğer ki 1 ay yazıp ''amaaann ya yazıyoruz hala birşey olmadı, ben bırakıyorum bana göre değil'' siz kaybedersiniz. Parolamız önce ''Sabır'' olsun arkadaşlar lütfen. Bu konuda Wolkanca'yı örnek alabiliriz. 2005'ten beri kendine özgün yazılar yazıyor vatandaş. Kendisini beğenerek takip etmeye çalışıyorum şahsen. Bana göre Türkiye'nin en iyi blog yazarı. Ve yazdığı yazıların karşılığını ziyaretçileriyle çok iyi şekilde almakta, blog yazanlar için önemli bir noktada Pagerank denen zamazingo. Peki nedir bu Pagerank? tam Türkçe karşığı yok aslında fakat Pagerank'ı şöyle yorumlayabiliriz ''link popülerliği''. Arama motoru programlayanlar, söyle düşünmüşler eğer bir site yada blog'a herkes link veriyorsa bu site yada blog iyi olmalı. Mantığımız şunu söylüyor o halde insanlar bu alanlara link veriyorlarsa bu alanlar kötü olamaz. İnsanlar zaten kötü bir alana link vermezler. Bu sebeple çok link verilmiş site yada blog'u üst sıraya taşıyalım diye düşünmüşler, tabi belli kriterler çerçevesinde. Eğer blog yada sitenizin Pagerank degerini takip etmek istiyorsanız Google bir toolbar geliştirdi. Bilgisayarınıza Google toolbar'ı kurarak işe başlayabilirsiniz. Buradan lütfen...
Toolbar'ı kurduktan sonra mouse ile
Pagerank yazan bölümün üzerine gelirseniz blog'unuzun Pagerank degerini öğrenebilirsiniz. Blog'unuzu yeni açtığınız için Pagerank değeri 0 olarak görülür. Bu değerler 3 ayda bir güncellenmektedir. O halde 3 ayınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz lazım. Bunun içinde işe sizinle aynı içerikli alanlardan link alışverişi yapmanız gerekir. Fakat ince bir noktayı kaçırmayalım, örneğin; teknoloji blogunuz için gidipte örgü blog'undan link alışverişi yaparsanız bu Pagerank değeriniz için bir anlam ifade etmez. Pagerank güncellemelerinde şansınız epey bi düşük olur. Buna dikkat edin. Site sahibi bir vatandaş PHP konusu dışında başka hiç bir siteyle ilgili bir link almamış ve link verdigi sitelerde php konusu dışındaki farklı bir siteye de link vermememiştir. Bu örnek siteyi buradan kontrol edin. Aslında Pagerank olayı çok fazla ayrıntısı olan bir konudur. Benim bilgim bunlardan ibaret. Daha fazla bir bilgi istiyorsanız. Google'dan daha ayrıntılı site yada blog bulabilirsiniz. Ama benim anlattıklarımda işinizi görebilir. İyi çalışmalar arkadaşlar.

Hiç yorum yok: