29 Kasım 2007 Perşembe

Korkunç Bir Film 4 - Scary Movie 4

Ünlü korku ve gerilim filmlerini harmanlayıp ortaya keyifli komediler çıkaran “Scary Movie - Korkunç Bir Film” çetesi bu yaz geri döndü.

Hem de “War of the Worlds - Dünyalar Savaşı”, “The Grudge - Garez”, “The Village - Köy”, “Saw - Testere”, “Saw II - Testere 2”, “Milllion Dollar Baby - Milyonluk Bebek” gibi en popüler filmlere göndermeler yapan yepyeni kahkaha tufanıyla…

Komedi sinemasının efsane yönetmeni David Zucker ile yapımcısı Bob Weiss, son ayların en gözde korku filmleriyle gişe rekortmeni yapımlarının parodisini yapmak için güç birliğine gittiler. Bu kadarla da yetinmeyip güncel olayları, pop kültürü ikonlarını, müzik yıldızlarını ve sevdiğimiz ünlüleri eklediler.

“Korkunç Bir Film 4”ün yönetmenliğini, daha önce serinin üçüncüsünü de yöneten usta komedi yönetmeni David Zucker üstlendi. Senaryosunu Craig Mazin ile Jim Abrahams’ın yazdığı filmin yapımcılığını Craig Mazin ile Bob Weiss gerçekleştirdi.
İlk üç filmin başrol oyuncuları Anna Faris ile Regina Hall, serinin dördüncüsünde aynı rollerine geri döndüler.


Serinin sevimli ve saf kızı Cindy Campbell rolünü yine Anna Faris oynarken, bencil ve seks delisi arkadaşı Brenda rolünde Regina Hall kamera karşısındaki yerini aldı. Yakışıklı ama bir o kadar da salak komşu Tom Ryan rolünde “Cinderella Man”den tanıdığımız Craig Bierko oynadı.
Cindy - Brenda - Tom üçlüsünün dünyamızı uzaylı yaratıklardan kurtarma mücadelesi verdiği “Korkunç Bir Film 4”te bir gelenek daha bozulmadı ve birbirinden ünlü yıldızlar konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçtiler.
Bu ünlüler arasında Carmen Electra, Shaquille O’Neal, Dr. Phil, Bill Pullman, Chris Elliott, Molly Shannon, Anthony Anderson, Kevin Hart, Michael Madsen, rap yıldızları Chingy, Lil’ Jon, Fabolous ve Young BloodZ yer aldı. ABD Başkanı rolünde ise Leslie Nielsen oynadı.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Her zaman saf ve naif kızımız Cindy Campbell (Anna Faris) bu yeni macerasında evde hastabakıcılığı konusunda kariyer yapma arayışındadır.
Hayaletlerin işgali altındaki çok eski bir evde yaşayan ürkütücü görünümlü yaşlı bir bayanın (Cloris Leachman) yanında iş bulmayı başarır. Komşu evdeki yakışıklı gencin cazibesine kapılan ve dünyayı ele geçirmeye niyetli uzaylı yaratıkların tehdidine maruz kalan Cindy’nin başı bir kez daha derde girmiştir.

Korkusuz kahramanımız hemen harekete geçer ve çok uzaklardan gelen tekinsiz mesajları deşifre etmeye girişir. En olmadık mekanlarda sevgiyi ararken, dünyamızı kitlesel yıkımdan kurtarmaya çalışmaktadır.
Hayat kurtarıcı yanıtları bulmaya çabalarken uçak kazalarıyla, küstah ve cüretkar kör kızlarla, kasaba delileriyle, uçuk kaçık ‘rapper’larla, tuhaf görünümlü makinelerle, uzaylı yaratıklarla, hatta Oprah ile karşılaşır. Cindy tüm bunları bir bir yaşarken izleyici kahkahalara boğulacak.

Film Fragmanı

Hiç yorum yok: